Navigacija

Vitosol 200-F

Vitosol 200-F - provereni kolektor

 

Vitosol 200-F

 

 

Pregled prednosti

  • Visoki kapacitet
  • Sistem montaže na krov, integracije u krov, na ravni krov i fasadu.
  • Moguća je vertikalna i horizontalna montaža
  • Individualno RAL-lakiranje rama po želji
  • Dobro dihtovanje zahvaljujući okviru kolektora i bešavnom postolju modula

 

Za zagrevanje potrošne vode i podršku grejanju

Vitosol 200-F je proverena serija panelnih kolektora sa visokim vrednostima kapaciteta. Njegova postavka je univerzalna i može se montirati vodoravno (tip SH2) i vertikalno (tip SV2).

Njegov zaptiveni aluminijumski okvir omogućava visoku pogonsku sigurnost. Efikasna toplotna izolacija od pene melaminske smole i jakog apsorbera omogućavaju visoki učinak.

Okvir kolektora i površina apsorbera jednoobraznog i harmoničnog dizajna su decentno tamnoplave boje. Kolektor se na zahtev može lakirati bilo kojom RAL bojom.


Brza i jednostavna montaža

Panelni kolektor Vitosol 200-F je veoma jednostavan za montažu. Do dvanaest solarnih kolektora se može brzo i sigurno međusobno povezati.

Za ugradnju u krov dostupan je specijalan model (tip SV2E / SH2E) za ugradnju ivičnih obloga. One obrazuju harmoničan prelaz između površine kolektora i krova.

Staklena hidroizolacija je napravljena bešavno od fleksibilnog zaptivnog materijala otpornog na vremenske uslove i UV zračenja.

 

Specifikacija

Bruto površina2,51 m²
Površina apsorbera2,32 m²
Optički stepen iskorišćenja (odnosi se na površinu apsorbera)82,4% (tip SV2C / SH2C), 81,8 (tip SV2D)
Tip kolektoraPanelni kolektor
DizajnOkvir je tamnoplav. Okvir se na zahtev može isporučiti u bilo kojoj RAL boji.
Oblast primeneVeliki stambeni i poslovni objekti, privreda, daljinsko grejanje | Novogradnja i modernizacija. Tip SV2D sa specijalnim slojem za apsorpciju je koncipiran za oblasti koje su blizu obali mora
Vrsta montažeZa vertikalnu ili horizontalnu montažu, za ravnu ili kosu montažu na krov, kao i ugradnja u krov, tip SH2C se može montirati i na fasadu.
Ostale odlikeZagrevanje potrošne vode, vode za grejanje i bazen pomoću izmenjivača toplote.

Slični proizvodi:

Tip SV3C i SH3C, panelni kolektor za ravnu i kosu montažu na krov, kao i ugradnja u krov i samostalna montaža. Tip SH3C može da se montira i na fasadu.
Panelni kolektor za uspravnu (tip SV1F) ili vodoravnu (tip SH1F) montažu, za montažu na ravne ili kose krovove
Kompletni paket za pripremu tople vode. Sistem se sastoji od dva solarna panelna kolektora Vitosol 200-F, bivalentnog bojlera od 250 litara Vitocell 100-B/-W i sistemskih komponenti koje idu uz to.
Panelni kolektor za uspravnu (tip SV2F) ili vodoravnu (tip SH2F) montažu, za montažu na ravne ili kose krovove, tip SV2G (uspravno) i tip SH2G (vodoravno) za integraciju u krov