Navigacija

Vitosol 200-F

Vitosol 200-F - provereni kolektor

 

Vitosol 200-F

 

 

Pregled prednosti

  • Visoki kapacitet
  • Sistem montaže na krov, integracije u krov, na ravni krov i fasadu.
  • Moguća je vertikalna i horizontalna montaža
  • Individualno RAL-lakiranje rama po želji
  • Dobro dihtovanje zahvaljujući okviru kolektora i bešavnom postolju modula

 

Za zagrevanje potrošne vode i podršku grejanju

Vitosol 200-F je proverena serija panelnih kolektora sa visokim vrednostima kapaciteta. Njegova postavka je univerzalna i može se montirati vodoravno (tip SH2) i vertikalno (tip SV2).

Njegov zaptiveni aluminijumski okvir omogućava visoku pogonsku sigurnost. Efikasna toplotna izolacija od pene melaminske smole i jakog apsorbera omogućavaju visoki učinak.

Okvir kolektora i površina apsorbera jednoobraznog i harmoničnog dizajna su decentno tamnoplave boje. Kolektor se na zahtev može lakirati bilo kojom RAL bojom.


Brza i jednostavna montaža

Panelni kolektor Vitosol 200-F je veoma jednostavan za montažu. Do dvanaest solarnih kolektora se može brzo i sigurno međusobno povezati.

Za ugradnju u krov dostupan je specijalan model (tip SV2E / SH2E) za ugradnju ivičnih obloga. One obrazuju harmoničan prelaz između površine kolektora i krova.

Staklena hidroizolacija je napravljena bešavno od fleksibilnog zaptivnog materijala otpornog na vremenske uslove i UV zračenja.

 

Specifikacija

Bruto površina2,51 m²
Površina apsorbera2,32 m²
Optički stepen iskorišćenja (odnosi se na površinu apsorbera)82,4% (tip SV2C / SH2C), 81,8 (tip SV2D)
Tip kolektoraPanelni kolektor
DizajnOkvir je tamnoplav. Okvir se na zahtev može isporučiti u bilo kojoj RAL boji.
Oblast primeneVeliki stambeni i poslovni objekti, privreda, daljinsko grejanje | Novogradnja i modernizacija. Tip SV2D sa specijalnim slojem za apsorpciju je koncipiran za oblasti koje su blizu obali mora
Vrsta montažeZa vertikalnu ili horizontalnu montažu, za ravnu ili kosu montažu na krov, kao i ugradnja u krov, tip SH2C se može montirati i na fasadu.
Ostale odlikeZagrevanje potrošne vode, vode za grejanje i bazen pomoću izmenjivača toplote.

Slični proizvodi:

Kompletni paket za pripremu tople vode. Sistem se sastoji od dva solarna panelna kolektora Vitosol 200-F, bivalentnog bojlera od 250 litara Vitocell 100-B/-W i sistemskih komponenti koje idu uz to.
Panelni kolektor za uspravnu (tip SV2F) ili vodoravnu (tip SH2F) montažu, za montažu na ravne ili kose krovove, tip SV2G (uspravno) i tip SH2G (vodoravno) za integraciju u krov
Tip SV3C i SH3C, panelni kolektor za ravnu i kosu montažu na krov, kao i ugradnja u krov i samostalna montaža. Tip SH3C može da se montira i na fasadu.
Panelni kolektor za uspravnu (tip SV1F) ili vodoravnu (tip SH1F) montažu, za montažu na ravne ili kose krovove