Navigacija

Akumulacioni bojleri vode za grejanje

Bufer cilindar vode za grejanje

 

Grejac

 

Čuvanje toplote i njeno skladištenje za kasnije vreme: Zadatak baferskog skladišta je upravo da privremeno skladišti toplotnu energiju, odnosno da je puferuje. U principu, ova toplota se može koristiti za grejanje i toplu vodu. Viessmann tampon cilindri su različito opremljeni u pogledu svojih osnovnih zadataka i prema individualnim potrebama.

Vitocell bojleri zauzimaju malo prostora. Zahvaljujući lepom dizajnu mogu se u svakom trenutku instalirati u višenamenskim prostorijama.

 

Bojler

Raznovrsno skladištenje bafera

 

Centralni zadatak Viessmann pufer cilindra je da apsorbuje toplotu i ponovo je oslobodi kada je to potrebno. U međuvremenu, toplotna energija se skladišti. To čini tampon rezervoar odličnim dodatkom sistemu grejanja i može se kombinovati sa različitim sistemima grejanja. U zavisnosti od modela, razni cilindri kompanije Viessmann mogu se koristiti sa kotlovima na čvrsto gorivo, sa toplotnim pumpama, ali i sa solarnim sistemima.

Solarni termalni sistem proizvodi posebno veliku količinu toplotne energije tokom dana u podne, na primer. Ali tokom ovog perioda, većina stanovnika domaćinstva često nije kod kuće. Vrhunci potrošnje grejanja i tople vode su, pak, u jutarnjim i večernjim satima. Da se ​​energija ne gubi, ona se skladišti u solarnom pufer rezervoaru.

 

 

 

Bojler

 

Pravi bojler za grejanje vode za vaše potrebe

 

U osnovi, pufer skladište obezbeđuje toplotu. Za razliku od rezervoara za toplu vodu, koji takođe skladišti toplu vodu za piće, puferski rezervoar se prolazi kroz vodu za zagrevanje. Ovo je malo kiseonika. Zbog toga ne zahteva nikakvu dodatnu zaštitu od rđe, izuzetak su multivalentni Viessmann bojleri za vodu sa zagrevanjem tople vode.

 

 

 

Pufer rezervoar sa modulom sveže vode

Ako je pufer rezervoar dopunjen modulom sveže vode, voda za piće se zagreva po principu kontinuiranog protoka. Prednost takvog puferskog skladišta je što može da obezbedi svežu toplu vodu u bilo kom trenutku. Skladištenje sanitarne vode nije potrebno i čini pripremu tople vode vrlo higijenskom.

Serija Vitocell 100-E nudi međuspremnike kapaciteta od 46 litara do 2.000 litara. Za kombinovani tretman vode za piće i grejanje, dopunjen je modulom sveže vode Vitotrans 353 - kompaktnom, potpuno montažnom stanicom za pitku vodu za visok nivo pogodnosti tople vode. Postiže se svojim velikim pločastim izmenjivačem toplote, koji obezbeđuje nisku povratnu temperaturu.

Model Vitocell 140-E se takođe može koristiti zajedno sa modulom sveže vode. Pored toga, nudi zavojnicu za grejanje, na primer za povezivanje solarnih panela. Zbog toga je ovaj Viessmann tampon cilindar pogodan i za dvovalentne sisteme grejanja.

 

Bufer skladište sa dodatnim sistemom stratifikacije

Gustina vode se menja u zavisnosti od temperature. To znači da je topla voda lakša u odnosu na svoju zapreminu i stoga se diže u stajaćoj posudi. Po pravilu se zbog ovog efekta mešanje odvija u pufer prodavnici. Ako je takav rezervoar za skladištenje, kao što je Vitocell 160-E, opremljen sistemom stratifikacije, hladna povratna voda ostaje na dnu, dok se topla voda uvek može uzimati odozgo. Ovo ima veliku prednost da rezervoar za skladištenje ne mora biti potpuno napunjen toplotnom energijom, tako da slavine, tuševi ili kade mogu da koriste toplu vodu.

Pored Vitocell 160-E sa modulom sveže vode, ovaj dodatak sa sistemom stratifikacije dostupan je i za višemodni bojler za vodu za grejanje Vitocell 360-M.

 

Multivalentni međubojler vode za grejanje kompanije Viessmann

Viševalentni rezervoari ne kombinuju samo obezbeđivanje vode za grejanje i tople vode. Pored toga, mogu se puniti toplotom iz nekoliko generatora toplote.

Na primer, ako toplotna pumpa isporučuje premalo toplote za trenutne potrebe, koristi se dodatni generator toplote. Slično je i ako povežete tampon rezervoar na solarni termalni sistem. Vitocell 340-M nudi kompaktno rešenje koje štedi prostor - međubojler sa zagrevanjem PTV preko elastične valovite cevi bez naprezanja od higijenskog nerđajućeg čelika i integrisanog grejnog namotaja od čelika za povezivanje solarnih kolektora.

Vitocell 360-M je opremljen dodatnim uređajem za stratifikaciju za stratifikaciju sunčeve energije na osnovu temperature. Ovo čini solarno zagrejanu vodu za piće brzo dostupnom.

 

Akumulacioni bojleri vode za grejanje

Akumulacioni bojleri vode za grejanje su bojleri u kojima se privremeno čuva višak energije proizvođača toplote (kotlovi na drva, toplotne pumpe, kogeneracioni modul) koja nije trenutno neophodna, a po potrebi se ponovo predaje sistemu. Kombinovani bojler je kombinacija akumulacionog bojlera vode za grejanje i bojlera PTV-a. Uzimanje energije za zagrevanje potrošne vode se vrši pomoću ugrađenog izmenjivača toplote.

Akumulacioni bojler za toplu vodu, od čelika, zapremina bojlera: 200, 400, 750, 950, 1500 i 2000 litara