Navigacija

Bojleri PTV-a

Bojleri PTV za svaki zahtev - Vitocell asortiman proizvoda

 

Bojler

 

U našem delu sveta topla voda je jedno od najvažnijih dobara u domaćinstvu. Bilo za jutarnje tuširanje ili za opuštajuće kupanje tokom vikenda: Za većinu ljudi, voda na prijatnoj temperaturi koja je dostupna u svakom trenutku je više od osnovne potrebe, već je znak visokog kvaliteta života. Topla voda se može proizvoditi i skladištiti na različite načine. Prilikom proizvodnje, pravi se razlika između centralne i decentralizovane proizvodnje tople vode.

 

Centralno i decentralizovano grejanje vode

Postojeći generator toplote je neophodan za centralnu pripremu tople vode. U ovom trenutku ne samo da obezbeđuje toplotu za grejanje prostorije, već i za zagrevanje potrebne tople vode. Takav grejač je opremljen rezervoarom za toplu vodu tako da topla voda u svakom trenutku teče iz slavine po želji. Rezervoar za toplu vodu je napravljen od emajliranog čelika ili nerđajućeg čelika. U svakom slučaju, kontejneri su toplotno izolovani na način da održavaju vodu na konstantnoj temperaturi tokom dužeg vremenskog perioda.

 

Toplovodni kotlovi obezbeđuju decentralizovanu pripremu tople vode

Za razliku od centralne pripreme tople vode, decentralizovana varijanta ne zahteva priključak na generator toplote. Kod protočnog bojlera, topla voda se zagreva samo na željenu temperaturu kada je to potrebno. Sa malim rezervoarom za skladištenje ili rezervoarom ispod stola, s druge strane, topla voda se skladišti. Oba se obično napajaju električnom energijom i stoga se mogu postaviti vrlo fleksibilno.

Toplovodni bojler je blago ili ne termički izolovani kontejner koji zagreva samu vodu i takođe je skladišti. Zbog loše, ponekad i nepostojeće toplotne izolacije, voda se brzo hladi. Kao rezultat toga, bojler mora da zagreva vodu iznova i iznova. Kotlovi za vodu više nisu dostupni u ovom obliku, jer se tehnologija smatra zastarelom.

 

Kotao

 

Komfor tople vode za sve potrebe

 

Viessmann programom Vitocell bojlera nudi komforno rešenje za snabdevanje toplom vodom. U zavisnosti od potrebe za vodom i mogućnosti za instalaciju izaberite stabilni bojler ili bojler koji se postavlja pored ili ispod instalacije.

 

 

 

Univerzalno primenljiv rezervoar za skladištenje vode za piće

Iako postoji znatno veća potražnja za pijaćom vodom, idealan je vertikalni rezervoar za vodu za piće Vitocell 100-V. Viessmann-ov emajlirani bojler tople vode je opciono dostupan u dve boje i sa kapacitetom od 160 do 950 litara. Ako je potrebno, nekoliko rezervoara tople vode se takođe mogu kombinovati da bi se formirale baterije za skladištenje. U zavisnosti od modela, Vitocell 100-V je posebno pogodan za zagrevanje tople vode u kombinaciji sa toplotnim pumpama ili kondenzacionim kotlovima. To znači da se može koristiti skoro univerzalno.

 

Rezervoar tople vode za svako grejanje

Viessmann bojleri tople vode za grejanje mogu se proširiti i posebnim setom izmenjivača toplote (Vitotrans 222). U ovoj kombinaciji formiraju sistem punjenja skladišta za zagrevanje vode za piće. Ovo je posebno korisno kada vršne performanse kao što su visoke stope točenja (koliko često se točenje vrši) i različita vremena naknadnog zagrevanja moraju biti pokriveni u kratkom roku. Sistemi grejanja koji zahtevaju niske temperature povrata, kao što su kondenzacioni kotlovi, takođe se poželjno koriste sa sistemom punjenja za skladištenje. Sa Vitocell 100-L, Viessmann nudi pravi bojler PTV za ove i druge primene. Između ostalog, ovo impresionira svojim preciznim punjenjem rezervoara za skladištenje čak i sa promenljivim temperaturama protoka i jednostavnom montažom zahvaljujući toplotnoj izolaciji koja se može ukloniti (od 500 litara).

 

Kotao

 

Rezervoar za toplu vodu od nerđajućeg čelika

 

Prilikom skladištenja vode za piće posebno je važno da se poštuju higijenski standardi. Pored visokokvalitetnog Ceraprotect emajliranja, Viessmann stoga nudi i bojlere za toplu vodu od nerđajućeg čelika. Oni ne zahtevaju premaz i, zahvaljujući svojim hemijskim svojstvima, garantuju dugogodišnju zaštitu od korozije. Bojleri PTV-a od nerđajućeg čelika uključuju Vitocell 300-H i Vitocell 300-V. Uređaji su dostupni u stojećoj i ležećoj verziji.

 

 

Stručni saveti prilikom kupovine bojlera

Za dugotrajan, udoban, siguran i ekonomičan rad, sistem grejanja i rezervoar tople vode treba da budu optimalno usklađeni od samog početka. Nije bitno da li se toplotna pumpa, kotao na čvrsto gorivo, grejanje na ulje ili gas kombinuje sa rezervoarom za toplu vodu ili se traži neko drugo dvovalentno rešenje. Savet specijalističkog partnera je od suštinskog značaja. Ovo ne samo da pomaže pri izboru uređaja. On takođe brine o projektovanju, povezivanju i opcionom održavanju rezervoara za toplu vodu. Pomoću naše lokalne pretrage specijalizovanih partnera, možete pronaći pravu kontakt osobu u svojoj oblasti u samo nekoliko koraka.

 

Bojleri PTV-a

Potreba za toplom i vrelom vodom je različita. Ona varira u zavisnosti od broja korisnika i od navika kupanja ili tuširanja. Na primer: ako ujutro tri člana porodice u isto vreme moraju da idu na posao i u školu, u kratkom periodu kontinuirano mora da bude na raspolaganju puno tople vode. Ko voli redovno da se kupa, želi da ima na raspolaganju dovoljno tople vode za punu kadu. Takođe, bojler PTV-a treba da isporuči dovoljno tople vode i onda, kada se u višeporodičnoj kući na više mesta istovremeno troši topla voda. Vitocell bojleri ispunjavaju ove potrebe u svakom pogledu i zadovoljavaju i više zahteve.