Navigacija

Vitodens 222-F - stabilan i komforan sa akumulacionim bojlerom

 

Kompaktni kondenzacioni uređaj na gas sa ugrađenim emajliranim akumulacionim bojlerom, odnosno bojlerom sa spiralnom cevi, nominalni toplotni kapacitet: 3,2 do 35 kW, odnosno 3,2 do 26 kW

 

Vitodens 222-F

 

Pregled prednosti

  • Stabilni kondenzacioni kompaktni uređaj na gas razmera kuhinjskog rastera
  • Veliki komfor tople vode zahvaljujući ugrađenom akumulacionom bojleru
  • Dugotrajan i efikasan zahvaljujući Inox-Radial izmenjivaču toplote
  • Veoma efikasna pumpa koja štedi struju
  • Vitotronic regulacija sa jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom, može se koristiti pomoću aplikacije (opcija)

 

Kompaktni kondenzacioni uređaj – sa emajliranim akumulacionim bojlerom

Stabilni kondenzacioni uređaj Vitodens 222-F ne zahteva zasebnu prostoriju. On je toliko kompaktan i tih, da može da stoji čak i u kuhinji.

On je izuzetno štedljiv zahvaljujući veoma efikasnoj pumpi sa regulisanim brojem obrtaja. Vitodens 222-F sa do 35 kW je idealan za stanove ili jednoporodične kuće.

Posebno treba istaći veoma visoki komfor tople vode koji omogućava kondenzacioni uređaj. Emajlirani akumulacioni bojler sa 100, odnosno 130 litara obilato obezbeđuje toplu vodu za kupanje i tuširanje.

Upotreba gasa je uvek niska i zahvaljujući Lambda Pro Control regulaciji sagorevanja omogućava visoku pogonsku bezbednost. Zbog toga je interval provere tek na svake tri godine – to smanjuje troškove za dimničara.


Princip rada akumulacionog bojlera

U poređenju sa konvencionalnim bojlerom, akumulacionom bojleru je potrebna znatno manja količina vode da bi isporučio istu količinu tople vode.

Kod akumulacionog bojlera voda zagrejana u protočnom grejaču neprestano protiče i odmah je na raspolaganju. Senzori obezbeđuju konstantnu temperaturu isticanja.

Po potrebi se uključuje MatriX cilindrični gorionik i obezbeđuje željenu temperaturu vode. Ovaj princip je posebno pogodan za kupanje u kadi ili dugo tuširanje.

 

Vitodens 222-F

 

Međusobno usklađeno: sistemska tehnika

„Celina je više od zbira njenih delova.“ Rukovodeći se ovim načelom, Viessmann ne nudi samo pojedinačne komponente grejanja koje ispunjavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvaliteta, pouzdanosti i efikasnosti, već su svi proizvodi višestruko povezani u usklađeni kompletni sistem u kome su svi ugrađeni delovi međusobno usklađeni, jer samo perfektni sklad komponenti integrisanih u sistem iskorišćava potpuni pogonski potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sistemska tehnika obuhvata sve što čini pouzdano i ekonomično grejanje: od Vitotronic regulacije sa bežičnim daljinskim upravljanjem, preko efikasnog Vitocell bojlera tople vode za najbolji komfor tople vode, do solarnih instalacija za štedljivu podršku grejanju.

 

Kapacitet (kW)3,2 do 35 kW
Normni stepen iskorišćenja98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energetska klasaA
GorivoGas i tečni gas
Oblast primeneJednoporodična/dvoporodična kuća, etažni stan u višeporodičnoj kući, novogradnja i modernizacija
UpravljanjeVitotronic 200 regulacija sa jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom, moguće je upravljanje preko Vitotrol aplikacije
Priprema tople vodeEmajlirani akumulacioni bojler sa 100 litara sadržaja (35 kW: 130 litara), bojler sa cevnom spiralom sa 130 litara sadržaja za visoki komfor tople vode
Ostale odlikeSavršeno se uklapa u raster Vaših kuhinjskih elemenata

Slični proizvodi:

Zidni kondenzacioni uređaj na gas, uređaj za grejanje: 3,2 do 150 kW, u kaskadi do 600 kW, kombinovani uređaj: 5,2 do 35 kW, jednoporodična/dvoporodična/višeporodična kuća, etažni stan u višeporodičnoj kući, novogradnja i modernizacija
Tip CM2B, kondenzacioni kotao na gas, nominalni toplotni kapacitet: 87 do 311 kW, višeporodične kuće, veliki stambeni i poslovni objekti, privreda, daljinsko grejanje, novogradnja i modernizacija
Kompaktni kondenzacioni uređaj na gas za solarno zagrevanje potrošne vode i podršku grejanju, 1,9 do 35 kW, kombinovani bojler od 750 litara, jednoporodična kuća, novogradnja i modernizacija
Zidni kondenzacioni uređaj na gas sa Inox-Radial izmenjivačem toplote od plemenitog čelika, kompaktnih dimenzija (kao kuhinjski elementi)