Navigacija

Vitopend 100-W

 

Vitopend 100-W

 

Kombinovani zidni kotao na gas Vitopend 100-W omogućuje zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama jednostavnu integraciju u životni prostor.

Pored komfornog grejanja kotao Vitopend 100-W zahvaljujući svojim komapktnim gabaritima i elegantnom dizajnu integrisanje bez problema u životni prostor. Sa bočnih strana nisu potrebna dodatna rastojanja za potrebe servisa i održavanja. Zbog jednostavne instalacije i brzog puštanja u rad kotao je za kratko vreme spreman za upotrebu i korišćenje.

Vitopend 100-W je posebno tih, što je uz kompaktne gabarite posebno pogodno pri modernizaciji sistema grejanja, bez potrebe za zamenom mesta pozicije na kojoj je bio raniji kotao.

 

Pouzdano korišćenje i komfor

Vitopend 100-W ima veliku toleranciju na oscilacije u pritisku gasa i naponu električne energije i tako omogućuje pouzdan rad. Pomoću osvetljenog digitalnog prikaza i opsluživanja uređaja sa jednostavnim tasterima za grejanje i pripremu potrošne tople vode radovi na podešavanju se brzo mogu izvesti. Poruke o greškama kao i parametri rada, temperature kao i eventualni pad pritiska u sistemu grejanja se jasno prikazuju na digitalnom ekranu. Dnevni i vremenski programabilni sat je već integrisan u opslužnu jedinicu.

Moguće je vođenje rada uslovima prema spoljašnjoj temperaturi, uz dodatnu opremu. Vitopend 100-W ima bogatu dodatnu opremu - žične i bežične sobne termostate, proširenje za dodatni krug grejanja i mali solarni sistem.

 

Visok komfor potrošne tople vode

Vitopend 100-W kombinovani kotao omogućuje preko integrisanog pločastog izmenjivača toplote visoki komfor tople sanitarne vode.

 

Prednosti:

 • Niskotemperaturni uređaj zagrejanje (za rad zavisan i nezavisan od vazduha u prostoriji)
 • Kompaktne dimenzije uređaja
 • Visoki komfor pri trošenju tople vode
 • Integrisani vremenski programator sa dnevnim i nedeljnim programom
 • Novi model u potpuno novom kapacitetu od 34kW
 • Dozvoljeni priključni napon 170-253V (nekad 190-250V)
 • Pritisak gasa dozvoljen 13-25mbar (ranije 20-25 mbar)
 • HIT 1: Mogućnost vođenja (klizanja) po spoljnoj temperaturi! Isti senzor za vođenje prema spoljašnjim ili sobnim uslovima
 • HIT 2: Isprogramiranih 6 različitih krivih grejanja
 • Internet priključak
 • Presostat za prekid rada uređaja u slučaju nedostatka vode u instalaciji
 • Mogućnost vođenja solarnog sistema 

 

Kapacitet (kW)8,5 do 30 kW
Normni stepen iskorišćenja85 % (Hs)/94 % (Hi)
GorivoZemni gas E (H) i LL, tečni gas P
Oblast primeneJednoporodična kuća, etažni stan u višeporodičnoj kući, modernizacija
UpravljanjeVitotronic regulacija sa jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom
Priprema tople vodeŠtedljiv na prostoru, ugrađeno zagrevanje potrošne vode kod kombinovanog grejača vode, kod cirkulacionog grejača vode potreban je dodatni bojler radi većeg komfora snabdevanja toplom vodom
Ostale odlikeKompaktne dimenzije, ušteda na prostoru, pošto nije potrebno bočno odstojanje za servis

Slični proizvodi:

Cirkulaciono/kombinovani grejač vode na gas, nominalni toplotni kapacitet: 10,5 do 24 kW, jednoporodična kuća, etažni stan u višeporodičnoj kući, modernizacija