Navigacija

Vitocal 161-A

 

Vitocal 161-A

 

 Topla voda-toplotna pumpa sa funkcijom ventilacije, 1,67 kW, zapremina bojlera: 300 litara, zapreminski protok vazduha: do 300 m³/h, jednoporodična kuća, novogradnja i modernizacija.

 

Vitocal 161-A – topla voda iz izlaznog ili okolnog vazduha

 

Pregled prednosti
 

  • Povoljna cena toplotne pumpe za pripremu tople vode
  • Bojler od 300 litara sa ugrađenom regulacijom
  • Temperatura vode do 65 °C
  • Može se kombinovati sa solarnom instalacijom
  • Optimizovana upotreba sopstveno proizvedene struje


Energetski štedljiva i higijenska priprema tople vode

Vitocal 161-A je kompaktna toplotna pumpa za pripremu tople vode. Ona uzima toplotu koja se nalazi u okolnom vazduhu i zagreva vodu u bojleru od 300 litara.

Pogodna je za jednoporodičnu kuću isto kao i za manje privredne objekte. Idealna je, na primer, za pekare, gde se mora rashladiti vazduh.

Upotrebna temperatura vode se može podići do 65 °C zbog povećane higijene pitke vode.


Dostupne varijante na izlazni ili okolni vazduh

Kao verzija na okolni vazduh Vitocal 161-A koristi toplotu vazduha iz prostora u kome je ugrađena. Kao verzija na izlazni vazduh koristi pomoću kanala otpadnu toplotu iz drugih prostorija, kao na primer kupatila ili kuhinje. Za to mora samo da se zameni poklopac.

Za brzo zagrevanje vode uređaj se može dodatno opremiti elektro-grejačem.

 

Vitocal 161-A toplotna pumpa za toplu vodu za domaćinstvo


Kompaktna toplotna pumpa Vitocal 161-A je opremljena svim komponentama za efikasno zagrevanje PTV. Pored modula toplotne pumpe, kućište koje štedi prostor sadrži rezervoar tople vode od 300 litara i kontroler.

Vitocal 161-A koristi sobni vazduh za ekonomično zagrevanje vode za piće. Podjednako je pogodan za porodičnu kuću kao i za manje komercijalno preduzeće. Idealna područja primene su pekare ili situacije u kojima je potrebno hlađenje vazduha u prostoriji (kao što je u vinskom podrumu ili hladnjači za hranu).

Toplotna pumpa je dostupna ili bez izmenjivača toplote sa namotanim cevima za monovalentni rad ili sa integrisanim izmenjivačem toplote sa namotanim cevima za upotrebu u bivalentnom sistemu grejanja, na primer u kombinaciji sa solarnim sistemom.

 

Vitocal 161-A koristi sobni vazduh za ekonomično zagrevanje vode za piće.

 

Vitocal 161-A

 

Opciono dostupno za recirkulaciju ili odvod vazduha


Kao recirkulacijska verzija, Vitocal 161-A koristi vazduh iz prostorije u kojoj je instaliran. Deo toplote se izvlači iz usisavanog vazduha i toplotna pumpa ga podiže na upotrebljiv nivo temperature (do 65 °C za povećanu higijenu vode za piće). Vlaga se uklanja iz prostorija. Time se štiti građevinska konstrukcija i povećava kvalitet stanovanja.

Zamenom poklopca za recirkulaciju sa izduvnim poklopcem (pribor), Vitocal 161-A se može koristiti i kao jedinica za ventilaciju izduvnog vazduha sa povratom toplote. Topli izduvni vazduh se odvodi iz prostorija, kao što su kupatilo ili kuhinja, preko kanala. Oni se odvlažuju i zagađivači se transportuju.

 

 

 

 

Vitocal 161-A

 

 

EHPA pečat odobrenja

 


EHPA pečat kvaliteta služi kao dokaz COP (koeficijenta učinka) za finansiranje u okviru programa tržišnih podsticaja.
Nemačka komisija za pečat kvaliteta EHPA potvrđuje da toplotna pumpa Viessmann Vitocal 161-A ispunjava zahteve propisa o pečatu kvaliteta EHPA.

 

 

 

Specifikacije:

 

Snaga (KW)za zagrevanje PTV od 15 do 45 °C i temperatura vazduha od 15 °C: 1,7 kV
COP3.7 prema EN 255 (na vazduhu 15 °C/vodi 15-45 °C)
Klasa energetske efikasnostiA, prema uredbi EU br.811/2013 priprema vode za piće
Oblast primeneDomaćinstva, novogradnja
Zagrevanje vodeTemperatura tople vode sa toplotnom pumpom do 65 °C
Ostale karakteristikePripremljen za optimizovanu potrošnju električne energije proizvedene iz fotonapona